Advertisement
border border border
Forsiden
Lokalavisen i Dalane
tirsdag 05. august 2008

Hovedmeny
Forsiden
Leder
Dagens navn
Reportasjer
Sportssiden
Anmeldelser
Kommentarer
Lenker
Priskalkulator
PDF-avis
Webkamera
Søk
Siste nytt
border
En skam for stedet
Skrevet av Aud Signe Steinnes   
onsdag 16. juli 2008

Venteromsforholdene på Moi stasjon får kraftig refs i et åpent brev til ordføreren. 

– Jeg kommer neppe til å stoppe i Lund igjen. Det holder ikke med fyndord som «Familiestedet» og «Stasjonsbyen», når kommunens innbyggere og tilfeldig reisende som ønsker å reise kollektivt, tilbys en slik elendig kollektivterminal. Det er en skam for stedet.

Denne kraftsalven fyrer Torstein Reiersen av i et åpent brev til ordfører Olav Hafstad.

ÅPEN VENTEBU: Bakgrunnen for det krasse brevet er et uheldig møte med både værgudene og Moi i forrige uke. Læreren fra Drangedal har satt seg som mål å sykle gjennom samtlige av Norges kommuner, og har allerede fått krysset av alle kommunene på Vestlandet og i Nord-Norge. Den nyligste etappen skulle ende på Moi. Etter å ha møtt regnet på veien, ankom 62-åringen stasjonsbyen gjennomvåt og tissetrengt i 22-tida.

– Det var ennå to timer til nattoget skulle gå, men det burde normalt ikke være noe problem, for de fleste stasjoner på steder av Mois størrelse har et åpent venterom til siste tog har gått, skriver Reiersen.

Han har opparbeidet seg mye venteromserfaring på de lange sykkelturene. Som turist i Lund måtte han ta til takke med den lille ventebua langs skinnene.

– Der sto jeg i ei åpen ventebu med TV-overvåking, og skiftet fra topp til tå og prøvde å gjemme meg bak bua for å la naturen gå sin gang, skriver en lite imponert Reiersen.

MYE HÆRVERK: Varaordfører Magnhild Eia er glad for at flere setter fokus på stasjonsforholdene. Hun presiserer at det er Jernbaneverket som har ansvar for driften av venterommet.

– Dette er noe vi er veldig opptatt av. 29. april hadde vi møte med Jernbaneverket, hvor nettopp dette med åpningstider ble tatt opp. I tillegg ønsker vi ei skjerma ventebu på selve perrongen. Dette skal tas opp igjen til høsten, forteller Eia.

Venterommet på Moi stasjon holder per dags dato bare oppe på dagtid. Perioder med mye hærverk har gjort at Jernbaneverket har sett seg nødt til å stenge stasjonsbygningen tidlig.

– Det er fryktelig vanskelig og dumt at noen få ødelegger for fellesskapet. Det er spesielt synd at det har vært lokale ungdommer som står bak, sier varaordføreren.

Hun mener imidlertid at utviklingen ser ut til å gå riktig vei.

– Vi ser at mye har blitt bedre og håper det vil få Jernbaneverket til å vurdere åpningstidene på ny, sier Eia.

DÅRLIGE AMBASSADØRER: Torstein Reiersen mener imidlertid at kommunen burde tilegne seg mer ansvar for et tilstrekkelig venteromstilbud.

– Transportørene har selvfølgelig ansvar for venterom, men det er ikke til hinder for at kommunen også har ansvar. Å skylde på hærverk blir for enkelt. Det blir å karakterisere ungdommen i Lund som verstinger. I så tilfelle har jo kommunen klart ansvar for å sørge for mer positive aktiviteter. Moi er jo «Familiestedet», skriver Reiersen.

– Nå kjenner jo ikke han til hva kommunen har gjort, poengterer Magnhild Eia.

Hun understreker at kommunen stadig forsøker å øve påtrykk på Jernbaneverket. Varaordføreren peker i tillegg på at kommunen sponser overvåkingskameraet i stasjonsområdet for å legge til rette for gunstigere åpningstider.

– Vi vil at venterommet skal være åpent ikke bare i forbindelse med togavganger, men også ved forsinkelser, sier Eia.

– Når folk får en slik negativ opplevelse er de ikke gode ambassadører for familiestedet Moi.

Det lot seg dessverre ikke gjøre å komme i kontakt med representanter fra Jernbaneverket i går.

 
< Forrige   Neste >
til toppen Til toppen go to top
border
Smånytt

Gedigen gresshoppe

Bjørg Mong Korsnes fant onsdag ei lys levende kjempegresshoppe som satt oppunder taket i stua på Mong.

– Vi har sett slike på Kreta, men aldri noe så stort her. Den kan ikke være herfra. Vi hadde vinduene åpne om natta, men ellers vet jeg ikke hvor den kan ha kommet fra, sier hun.

Nappar plante

EGERSUND: Nok ei gong har nokon hekta av og tatt med seg ein hengjeplante frå eit hus i Storgata i Egersund. Politiet har vore ute og sett etter moldspor, men har ikkje funne noko.

– Spel inne!

EGERSUND: Politiet har fått fleire meldingar om folk som speler høg musikk ute nå når kveldane er varme og gode. – Tenk på at naboen kanskje skal på jobb dagen etter, oppfordrar politistasjonssjef Henry Tendenes.

 
border
border border border
Login

Glemt passordet?